TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞINDAN YEŞİL OFİS HAREKETİ

Trakya Üniversitesi’nin “Yeşil Trakya” projesi kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeline “Yeşil Ofis” sunumu yapıldı…
Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS), yaşanabilir bir dünya için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “Yeşil Trakya” projesi kapsamında Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yeşil Ofis” sunumunda birim çalışanlarına; su ayak izi, ekolojik ayak izi gibi birçok konuda bilgi verildi.
Trakya Üniversitesi SKS Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumda “Yeşil Ofis Nedir?” “Yeşil Ofis Olabilmemiz İçin Neler Yapmalıyız?” “Su Ayak İzi Nedir?” “Su Ayak İzimizi Nasıl Azaltabiliriz?” “Ekolojik Ayak İzi Nedir?” “Ekolojik Ayak İzini Nasıl Azaltırız?” “Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Sürdürülebilir Dünya İçin Yeşil Ofis Kapsamında Neler Yapıldı ve Neler Yapabiliriz?” başlıklarında yapılan çalışmalardan ve hedeflenen projelerden bahsedildi. Şube Müdür Vekili İlksen Kokeralp, Nilay Özdoğan ve Mahmut Genç tarafından hazırlanan sunumda SKS çalışanlarının su ayak izi ölçümleri de paylaşıldı.
Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr Gör. Burak İşçimen, birim olarak tüm paydaşlarla ortak çalışmaların hayata geçirildiğini ifade ederek “SKS olarak ‘sertifikalı yeşil ofis’ olabilmek üzere müracaatta bulunuyoruz. Geçtiğimiz üç yılda su, elektrik, kâğıt vs. giderlerimizi hesaplayarak ne kadar azaltmamız gerektiğini planlıyoruz. Yapmış olduğumuz sunumda güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak, toplu araç kullanımını teşvik etmek, motivasyonu artırıcı faaliyetlerde buluşmak, kaynaklarımızın gereksiz yere israfını engellemek konularında paylaşımda bulunduk, bilgilendirmeler yaptık. SKS, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin Atık Avcıları grubu ile ortak bir hareket planı ile tüm birimlerimize yeşil ofis konusunda eğitimler vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Ek Resimler
Bu içerik 04.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 263 kez okundu.